Kapcsolat

Kémény-Bau Plus Kft
Kaktusz utca 1.
2040 Budaörs
Telefonszám: +36 20 427 70 22
kemenybau(a)gmail.com

Szavazás

Mi a véleménye az új honlapról?

Nagyon tetszik 28% Egész jó 35% Nem túlságosan tetszik 21% Egyáltalán nem tetszik 16%


Kezdőlap » Szolgáltatásaink » Gyűjtőkémények

Szolgáltatásaink / Gyűjtőkémények

Tájékoztató társasházak lakóinak, tulajdonosainak részére

 

 

Tárgya: gyűjtőkémény felújítása, kondenzációs kazán beépítése

 

 

A gyűjtőkémények általános műszaki állapota:

A lakásokban (túlnyomórészt) a fűtési hőigényt parapetes gázkonvektoros készülékek, illetve a fürdőszobait kéményes fűtőkészülék, tovább a használati melegvíz előállítását (HMV) a fürdőszobában elhelyezett gázos (kéményes) készülékek biztosítják. Az egymás feletti lakások kéményes készülékei egy közös úgynevezett termofor gyűjtőkéményekre vannak rácsatlakoztatva, mely kémények állapota életveszélyes. Ezért szükséges ezeket a kéményeket felújítani, és fontos, hogy az egy strangon lévő lakások készülékeinek cseréjét és az égéstermék-elvezető rendszereinek a felújítását kizárólag egyszerre lehet megoldani, egy korszerű és biztonságos energiatakarékos kondenzációs gázkazánra.

 

A fenti műszaki állapotok figyelembevételével az alábbi műszaki tartalmat javasoljuk kiépíteni a korszerűsítés során:

Meglévő vízmelegítő berendezések, illetve a kéményes fűtő készülék helyett lakásonként 1 db 24 KW teljesítményű  kondenzációs kombi gázkészüléket, illetve 1 db törölközőszárító kerülne felszerelésre, a hozzájuk tartozó gépészeti szerelvényekkel, termosztatikus radiátorszeleppel együtt.

Igy igény szerint teljes központi fűtést is kiépíthető de maradhatnak a régi parapet konvektorok, vagy a héra cserépkályhák.

Hívjon bizalommal ! tel: 06 20 427 70 22     kemenybau@gmail.com

                


Kondenzációs kazántechnika

A tüzelőanyag (energia-) megtakarítás egyik igen korszerű, a hollandok által 1978-ban szabadalmaztatott és a fejlett országokban az óta igen gyorsan elterjedt módszere, az ún. kondenzációs technika nemcsak a tüzelőanyag megtakarítás szempontjából jelentős, hanem éppen ebből eredően a károsanyag-kibocsátás ugyanilyen mértékű csökkentése miatt került ma hazánkban is reflektorfénybe.

Kondenzációs kazánok alkalmazásával a füstgáz rejtett hőjéből energiát nyerünk vissza. Ez a módszer elsősorban földgáztüzelésnél jön szóba, itt ugyanis a magas hidrogéntartalom oxidációja (égése) nagymennyiségű vízgőz kondenzálódását teszi lehetővé egy nagyfelületű hőcserélő (ún. ECO) segítségével. Az így elért éves hatásfok nagyobb, mint a fűtőértékre számított 100%-os hatásfok. A kondenzáció során felszabaduló hő éppen az égéshő és a fűtőérték közötti különbséget jelenti: a kondenzáció létrejöttének érdekében a füstgázokat harmatpont alá ("H" földgáznál 1,2 légfeleslegnél 57°C) kell hűteni. Ehhez speciális, korrózióálló nagyfelületű hőcserélőt kell alkalmazni. Az így felszabaduló, ún. kondenzációs hőt, a továbbiakban már mint hasznos hőt vezetjük be a fűtési rendszerbe. Jól méretezett hőcserélővel kell elérni, hogy a visszatérő vízhőmérséklet és a távozó füstgázhőmérséklet között minél kisebb legyen a hőfokkülönbség.

Hívjon bizalommal ! tel: 06 20 427 70 22     kemenybau@gmail.com

                             

slide
 
ZmZlYj